Zaterdag 13 juni:

Het is ons vorig weekend zo goed bevallen in Schüttorf, dat we besluiten het er nog een keertje op te wagen.

We smsen naar Beate/Uwe om te vragen of ze ook komen….ze zijn super enthousiast en beloven dat ze er ook zullen zijn.

om 10 uur zijn we op de plek, precies op tijd voor mijn pil! (ja dat gaat gewoon door). Er staan ookal een paar campers, en het weer is goed…nog….

20150613_155007

Het is inmiddels bommetje vol her, met vooral Nederlanders…bah…vorige week waren we hoofdzakelijk met Duitsers en maar een paar landgenoten…huhuhuhu…

Tot onze spijt smsen Beate en Uwe net na de middag dat ze op weg hier naartoe pech hebben gekregen met de camper en afgesleept moeten worden! Wat ontzettend sneu voor hun!

Wij beginnen aan onze uitgebreide lunch, want sinds gisteren moet ik 4 dagen volvet dieet houden ivm 3x 24 uur ontlasting opvangen voor analyse….vies verhaal en al dat eten is ook niet zo fantastisch….maar ja, het is voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Vanmiddag krijgen we een fikse regenbui over ons heen…..maar gelukkig wordt het toch weer droog en kunnen we zelfs nog eventjes buiten zitten, dat is wel fijn!

Het avondeten wordt een mie-maaltijd met vette saus en 2 lepeltjes jus voor mij….brr…ik gruwel ervan, en zit bomvol, het komt er van boven bijna uit…..

Zondag 14 juni:

Heerlijk slapen, dat doe ik  hier absoluut! Volgens Cor gingen hier al om 7 uur de kerkklokken uit volle borst tekeer

.slapeneendje ….ik sliep….slapendsmiletje

Pas om 8 uur hoorde ik een camper starten, “vroege vogel” dacht ik nog….en ja, dan ben je wakker en voel je alles weer in

je lichaam…..opstaan dan maar.

Inmiddels heb ik het gigantische ontbijt achter de kiezen, en zit ik nu, onder het genot van een kopje thee, dit verslagje te schrijven. Nog een half uurtje dan mag ik mijn pijnstiller……….

Buiten is het grijs, de treurwilgen bij de vijver staan er met recht treurend bij….maar toch statig…….

Zo is het….nooit je koppie laten hangen!!

Image1

Het is nog droog, dus gaan we wandelen….het dijkje op, en zo het pad langs de Vecht volgen. Omdat het nog vrij vroeg is en rustig, zien we verschillende konijntjes voor ons uit hoppen….en in het water waterhoentjes met jonkies….ze laten zich helaas niet rustig fotograferen………

Anders dan vorige week, gaan we nu niet over de eerste brug terug, maar onder het treinviaduct door, langs een smal pad dat nog verder langs het water gaat…af en toe door hoge grashalmen….

Al lopend zien we leuke doorkijkjes, mooie bloeiende bloemen en dikke ouwe bomen…prachtig gewoon!

Wat is het hier toch mooi……..uiteindelijk loopt het dood bij een brug over het water, waar we dan vanzelf via de andere kant weer terug kunnen lopen…..met samengeknepen billen zijn we net op tijd terug bij de camper….om mijn ontbijt “op te vangen”….oef wat een opluchting…….

20150614_104258…..20150614_105534

We maken nog even een gezellig praatje met een buurcamper en dan is het alweer tijd voor de lunch…daarna gaan we nog even het oude gedeelte van het dorp in, bij het sluisje….paar leuke fotos maken en wat rondneuzen…..

 20150614_130716……20150614_130802…..20150614_125730 ……20150614_130240..prachtig die kerk, en dan ook nog die rozenstruik…wow

Nou, dat was weer genoeg cultuur voor een dag, nu lekker kaarten en aan de avond beginnen..potjekaarten

Maandag 15 juni:

Oef, wat was het koud vannacht….dat wordt dikke pyama vanavond.

Het zonnetje schijnt wel dapper, maar de wind is toch frisjes vandaag…nou ja, we gaan toch een stukje lopen, beetje

beweging, beetje afleiding….mijn buik is sinds gisteravond vervelend, maar ja….het is niet anders……schoenen aan, fleece-vest en lopen….dat gaat vlotter dan gisteren, en weer zien we konijntjes….net als ik een foto wil maken hopt dat beestje natuurlijk weg…die is mislukt dus….

De stappenteller die Loes op mijn mobieltje heeft gezet prijst onze stappen….meer dan 5000…grappig hoor, zo’n lopend manneke op je schermpje die je een pluim geeft….noomwalker…. wel stimulerend natuurlijk!

Het weer knapt op, de wind wordt minder, en zo kunnen we vanmiddag lekker buiten zitten in onze korte broeken…lekker beetje bijkleuren…heerlijk!!

En zo zijn we alweer aan het eind van ons weekendje aangekomen, ookal zijn het maar een paar dagen, het is toch heel fijn even weg te zijn en een echt vakantiegevoel te krijgen……een echte aanrader………

avondfotoschuttorf (de lantaarngroep aan de overkant van de parking)