Ons uitje naar Losser was zo goed bevallen, dat we na een dagje thuis te zijn geweest maar gelijk onze biezen weer hebben gepakt.

001op pad…

Nu voor een lang weekendje naar de camperplek die we al eerder in ons hoofd hadden om eens te bekijken…..Schüttorf!

De plek ligt aan de rand van het dorp, met het centrum op loopafstand, en daarbij ook de lidl en de Aldi…en zelfs Accion….dat is nieuw voor Duitsland, want daar kennen ze Accion eigenlijk  niet….en ze vinden het geweldig, dat bleek dit weekend vooral onder de Duitse camperaars….heel komisch al die blije dames!!!

Toen we donderdagmorgen aankwamen stond er maar 1 camper, het leek wat saai, maar dat vooroordeel bleek al gauw totaal fout….

We parkeerden bij het dijkje, even naar boven lopen om te “gluren”…oh leuk de Vecht!….en een uitgestrekt wandel en fietspad voor onze neus! Hartstikke mooi…….maar eerst even op orde komen, de boel uitpakken, de sani-voorziening bekijken (water/wc/vuilwater lozen en nog gratis ook, super)….

Na ons broodje gaan we het dorpje in en een wandelingetje maken….dat bleek erg leuk, maar vermoeiend….en mijn buik ging weer rot doen, dus eerst maar weer een poosje liggen. De verdere dag bij de camper gebleven.

008lekker ontspannen een puzzeltje doen

Vrijdag begon al flink warm…..korte broekenweer….wat een prachtige zomerdag….we komen aan de praat met onze camperbuurtjes voor ons, Uwe en Beate, een leuk stel  met twee net zo leuke honden…voor we het weten zitten we de hele dag bij elkaar te kletsen over van alles en nog wat, maar vooral over het reizen met de camper en leuke plekken hier in de buurt. Nog een paar leuke tips van ze gekregen….dus wie weet komt er nog wel een keer een tussendoor weekendje binnenkort.

Na een verplichte pauze (uurtje slapen na de medicatie), gaan we de aangegeven wandelroute uitproberen….een heel stuk langs het water, waar vissers zitten (met tentje om te overnachten, leuk), dan over een brug naar de overkant, het bos in. Prachtige natuur waar je door loopt…..en aan het eind weer een brug, om zo weer richting het dorp en de camperplek te lopen….3 kwartier ongeveer, dus dat is een leuk rondje voor mij.

De avond was onweer voorspelt, maar het bleef droog en ergggg drukkend

014 donkere wolken pakken zich samen

Maar s’nachts, toen we net naar bed wilden, barstte het onweer los hoor….WOW….je kon makkelijk je krantje lezen bij al die flitsen!!!

Gelukkig werd het na een uurtje rustig en konden we lekker slapen.

Zaterdag was een stuk frisser, mijn hippiebroek maar lekker aan, met een hemdje….en toen het opklaarde konden we toch nog een hele poos buiten zitten…ondertussen staan we met 11 campers en dat doet gezellig aan…iedereen praat wel met elkaar en er hangt een relaxte sfeer….heel fijn.

Nog een stukje gelopen, wat gelezen, samen zitten kaarten….ja nu was Cor de winnaar….en zeker s’avonds, want door mijn “rare hoofd” dansten de kaarten voor mijn ogen……ik heb dik verloren hahaha…

De nacht verliep iets onrustiger, ja, zaterdagavond, wat wil je…..maar al met al was het toch niet storend dus slapen konden we best hoor……..en zondagochtend leek alles wel uitgestorven!

We ontbijten, doen de “entsorgung” (wc legen/water lozen etc) en stellen de GPS (onze Miep) weer in om naar huis te gaan………eigenlijk wilden we nog naar het bluesfestival bij de Houtmaat, maar daar voel ik me te moe en draaierig voor, dus dat slaan we over, er komen nog wel meer uitjes……….

018collageweekend